Megekko.nl - Computer (2023)

(Video) Social Media Man bouwt Megekko Zelfbouw PC!

(Video) Dit is op het moment de beste PC voor €750,-! | PCBuilds #1

Meer (755) ▾

(Video) AMD Zelfbouw PC!

Meer (211) ▾

Meer (10) ▾

Meer (8) ▾

Meer (39) ▾

Meer (13) ▾

Meer (12) ▾

Meer (20) ▾

Meer (14) ▾

Meer (9) ▾

Meer (12) ▾

Meer (17) ▾

(Video) 𝗢𝗽 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗠𝗮𝗮𝘀𝘁𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁 𝗺𝗲𝘁 𝗱𝗲 𝗠𝗲𝗴𝗲𝗸𝗸𝗼 𝗲𝘃𝗲𝗻𝘁𝘁𝗿𝗮𝗶𝗹𝗲𝗿

Meer (13) ▾

Meer (7) ▾

Meer (14) ▾

Meer (9) ▾

Meer (9) ▾

Meer (1) ▾

Meer (8) ▾

Meer (3) ▾

Meer (9) ▾

Meer (4) ▾

Meer (9) ▾

Meer (1) ▾

Meer (8) ▾

Meer (2) ▾

Meer (1) ▾

FAQs

Wat is een goede prijs voor een pc? ›

Voor een degelijke, snelle computer kunt u het best uitgaan van een prijs tussen de 500 en 1000 euro. Daarvoor krijgt u in de meeste gevallen alleen de daadwerkelijke computer, dus de kast met daarin onder meer de processor en geheugenkaart.

Welke computer kan ik het beste kopen? ›

De beste desktops, gedetailleerd.
 • #1 Medion Erazer Engineer P10 MD35024. Dé beste desktop van 2023. ...
 • #2 DELL OptiPlex 3070. Beste koop desktop van 2023. ...
 • #3 Lenovo Legion T5 28IMB05 90NC00KXMH. Beste desktop voor gamers. ...
 • #4 Apple Mac Mini (2020) Beste desktop voor Apple-fans. ...
 • #5 Pcman Home/Office incl Windows 10.
Oct 4, 2022

Wat is de goedkoopste pc? ›

Vanaf € 200,- tot € 300,- vind je mini pc's. Deze computers zijn zoals de naam al doet vermoeden klein, maar wel een slag groter dan de sticks. Je werkt ze gemakkelijk weg achter je monitor. De kleine desktops hebben een Intel Celeron processor, 2 of 4 GB werkgeheugen en een SSD schijf.

Wat is Megekko? ›

Tegenwoordig is Megekko een grote speler in de hardware branche en bezit een groot marktaandeel in het aanbieden van onder andere computercomponenten, randapparatuur en PC-systemen tegen scherpe prijzen.

Is een computer van 7 jaar oud? ›

Een beperkte levensduur

De meeste computers gaan zo'n vier tot acht jaar mee. Dat is mede afhankelijk van diverse aspecten zoals merk, besturingssysteem, grootte van de harde schijf en het type processor.

Wat is beter een vaste pc of een laptop? ›

Een desktop computer wordt op een vaste plek gebruikt en kan dus niet overal worden gebruikt. Een laptop kan altijd en overal gebruikt worden. De gemiddelde prijs van een desktop ligt lager dan die van een laptop met vergelijkbare specificaties. Deze prijs is vaak wel exclusief een monitor, een toetsenbord en een muis.

Is een computer beter dan een laptop? ›

Een desktop is en blijft sneller dan een laptop voor dezelfde prijs. Gebruik je programma's die een krachtige processor nodig hebben, zoals veel foto- en videobewerkingssoftware? Dan is een desktop een interessante keuze. Dat geldt ook voor gebruikers die vaak meerdere (zware) programma's tegelijkertijd gebruiken.

Welke pc voor thuisgebruik? ›

Een goede computer voor thuis moet minstens een Intel Core i3 of AMD Ryzen 3 processor, 8GB of 16GB intern werkgeheugen en een SSD-schijf met een opslagcapaciteit van 128GB of 256GB bevatten. Deze systemen zijn geschikt voor lichtere taken, zoals e-mailen, tekstverwerken, films streamen en internetten.

Wat kost een Windows 11 pc? ›

Hoeveel kost het om te upgraden van Windows 10 naar Windows 11? Het is gratis. Maar alleen Windows 10-pc's met de meest recente versie van Windows 10 en die voldoen aan de minimale hardwarespecificaties, kunnen upgraden.

Wat kost een computer per jaar? ›

Gelukkig loopt het niet zo'n vaart: volgens de Consumentenbond is het stroomverbruik van een moderne pc ongeveer 200 kWh per jaar (bij elkaar dus 40 euro), exclusief monitor en andere randapparatuur. Dat relatief lage verbruik wordt natuurlijk bereikt doordat de pc niet voortdurend aanstaat.

Is Megekko een betrouwbare site? ›

Altijd erg goede ervaringen met deze webshop die voor je klaarstaat en alles aanbiedt voor een scherpe prijs. Producten worden altijd snel verzonden, goed ingepakt en met track en trace. Megekko is een makkelijke website om bij te bestellen met een goede snelle levering en goede communicatie.

Is retourneren bij Megekko gratis? ›

Het Herroepingsrecht

Het product kan alleen ongebruikt en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden. Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor je eigen rekening. Wij zullen het bedrag binnen 14 dagen crediteren. Tevens kun je gebruik maken van het modelformulier.

Hoelang garantie Megekko? ›

Voor al onze nieuwe producten geldt minimaal een volledige garantie van één jaar.

Wat is beter HP of Acer laptop? ›

Wat aansluitingen betreft doet de HP het iets beter dan de Acer. De laptop is namelijk ook voorzien van gewone USB-A-aansluitingen links en rechts, maar bij de HP hebben beide een snelheid van 5Gbit/s. Daarnaast zijn links een HDMI 2.0-aansluiting en USB-C aanwezig. Dat laatste is net als bij de Acer multifunctioneel.

Welk merk laptop gaat het langst mee? ›

Beste laptops 2022

Er zijn merken waarvan de laptops erom bekend staan dat ze langer dan vier jaar meegaan. Dat zijn Apple, Dell, HP, Acer en Asus. Daarmee is het natuurlijk niet gezegd dat andere merken minder lang meegaan of dat het een garantie is dat laptops van deze merken langer meegaan dan vier jaar.

Wat is beter Windows of Apple? ›

Welk besturingssysteem het beste is voor jou, hangt vooral af van wat je belangrijk vindt. Wie veel keuze in zowel software als hardware belangrijk vindt, kiest voor Windows. Heb je al een iPhone of iPad en vind je eenvoud en gebruiksgemak belangrijker? Dan kies je voor Apple macOS.

Waar moet je op letten bij het kopen van een computer? ›

Hoe meer dingen u tegelijkertijd wilt doen, hoe meer geheugen u nodig heeft. Voor standaardgebruik heeft u gemiddeld 4 GB nodig, denk hierbij aan internet en Office. Wilt u veel spellen gaan spelen of multimedia toepassingen gaan gebruiken? Dan is 8 GB RAM ons advies.

Wat doe ik met mijn oude computer? ›

Elektronische apparaten kun je ook altijd inleveren bij de milieustraat van de gemeente. Vergeet niet je (persoonlijke) gegevens en bestanden te wissen voordat je je apparaat weggooit. Wis de gegevens van je computer, laptop of tablet op de juiste manier: alleen je prullenbak legen is niet voldoende.

Kun je een computer aan laten staan? ›

In het algemeen is het advies om de computer helemaal uit te schakelen als u er langere tijd geen gebruik van maakt. Gebruikt u hem gedurende de dag een aantal keer, zet hem dan tussendoor in de slaapstand of de sluimerstand. Gebruikt u de computer langer dan een dag niet, zet hem dan uit.

Hoe lang mag je op de computer? ›

Deze eisen stelt de wet

De arbowet stelt geen wettelijke norm in het aantal uur beeldschermwerk per dag. Wel staat in het memorie van toelichting het advies om werknemers maximaal 6 uur per dag beeldschermwerk te laten verrichten als ze geen afwisseling hebben met andersoortige werkzaamheden.

Is 4GB veel voor een pc? ›

Minimaal 4GB werkgeheugen

Dat is voor basisgebruik meestal genoeg. Bij af en toe internetten, e-mailen of tekstverwerken blijft je laptop soepel lopen, zo lang je het maar niet allemaal tegelijk doet. Maar 4GB is al snel te weinig als je bijvoorbeeld 10 of meer internettabbladen open hebt staan.

Wat zijn de nadelen van een laptop? ›

Een laptop op je schoot of lap is niet altijd een pretje.
...
Zeven nadelen van laptops op een rij
 • Beveiliging. ...
 • Levensduur. ...
 • Batterij. ...
 • Teveel randanimatie. ...
 • Kiezen is verliezen. ...
 • Overuren. ...
 • Te heet.

Hoeveel RAM geheugen heb je nodig? ›

Voor de meeste casual gamers en computergebruikers is 16 GB ruim voldoende, terwijl 8 GB RAM geheugen meestal prima is voor de dagelijkse dingen. Tenzij je vaak meerdere toepassingen tegelijk draait die veel geheugen gebruiken, is 32 GB RAM waarschijnlijk verspilling.

Is Asus of Acer beter? ›

Over het algemeen is Asus een beter merk dan Acer, dit heeft te maken met de onderdelen die gebruikt worden voor de laptop. Acer notebooks zie je vaak in de aanbieding met een hele mooie prijs en specificaties.

Is een laptop van 6 jaar oud? ›

Gemiddelde levensduur van een laptop

Gemiddeld gaat een laptop zo'n 4 a 5 jaar mee. Hoelang de laptop daadwerkelijk meegaat is afhankelijk van verschillende factoren. Hoe krachtiger een laptop was toen je hem kocht, hoe langer je hem over het algemeen kan gebruiken.

Wat zijn de nadelen van een desktop computer? ›

Nadelen desktop kopen voor werk. Een desktop moet op een vaste plek staan; mobiel werken is lastig en je hebt een vaste plaats in huis nodig. Benodigde uitbreidingen; bij een desktop heb je uitbreidingen nodig die standaard in een laptop zitten. Hier horen uiteraard muis, toetsenbord en beeldscherm bij.

Waarom nog een desktop? ›

Een desktop computer is ergonomisch beter. Omdat u met een desktop beter in staat bent de diverse onderdelen zoals beeldscherm en toetsenbord nauwkeuriger te plaatsen op de voor u ideale afstanden. Het toetsenbord en de muis, maar ook de grootte en het type beeldscherm kunt u helemaal naar eigen wens bepalen.

Wat kost een computer aan stroom? ›

De kosten voor het verbruik van een moderne desktop computer per 8 uur zijn ongeveer € 0,80 ofwel € 5,35 per maand uitgaande van 0,22 KwH.

Kan een vaste pc draadloos? ›

Om uw draagbare of desktopcomputer te verbinden met uw draadloos netwerk, moet die pc beschikken over een draadloze netwerkadapter. De meeste laptops en tablets, en een aantal desktopcomputers, worden geleverd met een geïnstalleerde draadloze netwerkadapter.

Hoe kies je een computer? ›

Als je opteert voor een goedkope computer, dan spreek je over een pc tot circa 400 euro. Met een goedkope computer kun je verrassend veel. Licht kantoorwerk en casual gaming zijn geen probleem; begin je veel foto's te bewerken, dan zal het wat trager gaan. Voor intensieve games heb je een snellere pc nodig.

Is Windows 11 aan te raden? ›

Ondersteuning Windows 10

Volgens de Amerikaanse softwareontwikkelaar stopt de ondersteuning pas op 14 oktober 2025. Nu al naar Windows 11 switchen is dus niet per se nodig. Veel computergebruikers wachten juist bewust even af, omdat een nieuw besturingssysteem vaak last heeft van kinderziektes.

Wat is beter Windows 10 of 11? ›

Windows 11 heeft een stuk minder energie nodig om te functioneren, wat een positieve impact heeft op de batterijcapaciteit van uw apparaat. Daarnaast heeft Windows 11 veel nieuwe functionaliteiten, zoals het beter werken met meerdere schermen en gemakkelijker gebruik van tablets zoals de Microsoft Surface.

Is het verstandig om Windows 11 te gebruiken? ›

Conclusie. Windows 11 lijkt voor ons een mooie visuele verbetering voor het besturingssysteem van Microsoft. We raden iedereen vooral aan om nog even te wachten met de upgrade naar Windows 11 totdat je computer zelf voorstelt deze te doen. Zo zal je de minste ongemakken ondervinden.

Wat zijn de grootste stroomverbruikers in huis? ›

Wat verbruikt het meest? In principe verbruikt alles wat constant aan staat, zoals een vijverpomp of diepvries, consistent het meest. Elektrische wagens, een jacuzzi, zwembad, sauna en alles wat verwarmt en/of verkoelt, behoren ook tot de grote verbruikers.

Wat verbruikt een tv in standby? ›

Stroomverbruik in standby

In de 'gewone' standby-stand gebruikt een tv heel weinig stroom, namelijk maximaal 0,5 Watt (dat is 3,6 kWh per jaar). Maar het standby-verbruik kan door bepaalde functies een stuk hoger zijn. Bijvoorbeeld als je tv via een netwerkverbinding oproepbaar is of een quick-start functie heeft.

Wat verbruikt een tv per uur? ›

Stroomverbruik tv per uur berekenen

Uw tv verbruikt 66 kWh per 1.000 uur. Om het aantal kWh per uur te berekenen, deelt u 66 door 1.000 uur. Dus: 66 kWh / 1.000 uur = 0,066 kWh per uur. Als u weet hoeveel kWh uw tv per uur verbruikt, kunt u de energiekosten per uur makkelijk berekenen.

Hoe weet ik of een site te vertrouwen is? ›

Kijk of er een keurmerk staat

Controleer of de webshop is aangesloten bij keurmerken zoals Thuiswinkel Waarborg. Als dat zo is, dan weet je zeker dat je er betrouwbaar kan winkelen. Je checkt dit door naar het logo van een keurmerk te zoeken. Meestal staat zo'n logo helemaal bovenaan of onderaan de website.

Hoe check je of een site betrouwbaar is? ›

Hoe herken je een nepshop?
 • Gebruik je gezonde verstand en vergelijk de prijzen.
 • Let op keurmerken.
 • Check de url van de webshop.
 • Check de opmaak en de betaalmethoden.
 • Lees de reviews (of google even)
 • Controleer de webwinkel bij de politie, KvK en Who.is.

Hoe lang duurt retour Megekko? ›

Hoe lang duurt het voordat mijn retour is afgehandeld? Het afhandelen van een retour neemt doorgaans 3 werkdagen in beslag. Indien het een reparatie bij onze technische dienst of leverancier betreft kan de afhandeling langer duren. Uiteraard informeren wij jou hierover per e-mail.

Wie betaalt de retourkosten? ›

Bezorgkosten retour

Als je een bestelling terugstuurt, hoort de webwinkel ook de eventueel betaalde bezorgkosten terug te betalen. Dat zijn de kosten voor de thuisbezorging van het artikel.

Wat kost een pakket terugsturen? ›

Webwinkel mag geen kosten in rekening brengen voor een retour. De consument heeft juist het recht om producten binnen 14 dagen retour te zenden. Dit moet kosteloos kunnen. Behalve dus potentieel de kosten voor het terugsturen zelf.

Wat kun je niet terugsturen? ›

Wat mag je wel uitzonderen?
 • Producten die volgens de specificaties van de klant gemaakt zijn. ...
 • Hygiënische producten of producten met een gezondheidsrisico waar de verzegeling van verbroken is. ...
 • Audio- en video-opnamen en computerprogrammatuur met verbroken verzegeling. ...
 • Producten met een beperkte houdbaarheid.
Feb 8, 2022

Hoe lang moet een product meegaan? ›

Als er iets mis is met een product binnen 6 maanden na aankoop, moet de verkoper bewijzen dat dit uw schuld is. Bijvoorbeeld door aan te tonen dat u het product niet goed heeft gebruikt. Gaat het product na 6 maanden of langer kapot? Dan moet u bewijzen dat dit niet uw schuld is en dat het aan het product ligt.

Hoe weet je of je garantie hebt? ›

De verkoper of fabrikant kiest zelf de voorwaarden van zijn garantie. Bekijk dus in uw garantievoorwaarden wat hij voor u doet als het product kapot gaat. En hoelang hij dat doet. Vaak krijgt u tijdens de garantieperiode een reparatie of een nieuw product.

Hoeveel tijd heb je om een contract te annuleren? ›

De bedenktijd stopt 14 dagen nadat het product is geleverd of het contract voor een dienst is gesloten. Volgens de wet mag u tot die tijd zonder reden van de koop af.

Wat kost een gemiddelde vaste computer? ›

Wat kost een goede computer? Een goede computer met een Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 processor, 8GB of 16GB werkgeheugen en een SSD-schijf met een opslagcapaciteit van 128GB of 256GB kost gemiddeld tussen de 700 en 1500 euro. Hoe duurder het systeem des te beter de onderdelen zijn.

Wat kost een pc per dag? ›

Een desktop die 8 uur per dag draait verbruikt bijna 600 kWh en heeft een CO2-uitstoot van 175 kg per jaar. (voor een computer met een vermogen van 200 W - luidsprekers en printer inbegrepen). Een laptop die 8 uur per dag draait verbruikt tussen 150 en 300 kWh en een CO2-uitstoot tussen 44 en 88 kg per jaar.

Wat is het duurste onderdeel van een pc? ›

Grafische kaart

Ze worden ook videokaart of GPU (graphics processing unit) genoemd. Een fatsoenlijke media-, gaming- of productie-pc heeft een videokaart nodig. Dit is waarschijnlijk het duurste onderdeel.

Wat is goedkoper een pc of laptop? ›

De gemiddelde prijs van een desktop ligt lager dan die van een laptop met vergelijkbare specificaties. Deze prijs is vaak wel exclusief een monitor, een toetsenbord en een muis. De prijs van een laptop ligt hoger dan die van een gelijkwaardige desktop computer.

Wat is beter een pc of een laptop? ›

Een desktop is en blijft sneller dan een laptop voor dezelfde prijs. Gebruik je programma's die een krachtige processor nodig hebben, zoals veel foto- en videobewerkingssoftware? Dan is een desktop een interessante keuze. Dat geldt ook voor gebruikers die vaak meerdere (zware) programma's tegelijkertijd gebruiken.

Is slaapstand slecht voor je pc? ›

In het algemeen is het advies om de computer helemaal uit te schakelen als u er langere tijd geen gebruik van maakt. Gebruikt u hem gedurende de dag een aantal keer, zet hem dan tussendoor in de slaapstand of de sluimerstand. Gebruikt u de computer langer dan een dag niet, zet hem dan uit.

Waar zit het goud in de computer? ›

In oude computers en sommige elektronische apparaten zit, naast andere metalen, ook goud. Je ziet het nauwelijks, maar het zit voornamelijk verwerkt in de zogenaamde printplaten (zie foto).

Waar zit het goud in printplaten? ›

De hoeveelheid goud op een printplaatje is minimaal. Tegenwoordig worden alleen vooral uiteindes van contactjes gecoat met een heel dun laagje goud. Vroeger zaten er hele lagen op de CPU van een computer, maar vind nu nog maar eens grote hoeveelheden oude CPU's.

Hoeveel goud zit er in een CPU? ›

Hoeveel gram goud zit er in de computer of laptop? Nou, het hangt zeker af van het specifieke model en de gebruikte oplossingen. CPU's hebben een hoog goudgehalte – het kan oplopen tot 0,2 g tot 0,5 g! Smelten en verwerken van onderdelen van verschillende apparaten levert tot 1-2 g goud op.

Wat gaat langer mee pc of laptop? ›

Het grootste verschil tussen een laptop en een desktop is de gemiddelde levensduur. Een desktop gaat langer mee omdat het apparaat minder schadegevoelig is. Daarnaast zijn reparaties en upgrades makkelijker, doordat er meer ruimte in het omhulsel zit.

Videos

1. €1500+ GAMING PC UNBOXING?!
(DeTvanThijmen)
2. Setup Video 2020!
(Uniek)
3. Zijn Pre-built PC's veel duurder dan Custom-built PC's? Ik zocht het uit..
(Morrog)
4. De Gaming PC van: De Kick-off!
(Morrog)
5. PC deals en meer! 2022 maart RTX 3080 i7 11700KF PC ONDER 2000 EURO!!!!! 🔥(PcpartdealsNL) Nederlands
(PcpartdealsNL)
6. Low Budget game pc voor maar €400 ?!?!
(Daniel)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated: 04/05/2023

Views: 5532

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.